E-mail: anyaolt@t-online.hu Tel/fax: 06(1) 283-0194 Bankszámlaszám: 10200830-32315822-00000000

Szabadidős programok

Gyermek és ifjúsági foglalkoztató programok

 

A szabadidő hasznos eltöltésén kívül a klubszoba egyik fő célja a tanulmányi eredmények javítása, az esetleges hiányosságok pótlása, szükség szerint egyéni korrepetálás, fejlesztés felkínálása, az osztályismétlés elkerülése, olyan beszélgetések és filmvetítések szervezése, melyek leginkább foglalkoztatják, érintik és veszélyeztetik az adott korosztály életvitelét. A tanulás mellett nagy jelentőséget tulajdonítunk a játéknak is. Elsődleges szerephez jutnak a fejlesztő és társasjátékok, sportversenyek, helyzetgyakorlatok, a kapcsolatteremtést, kapcsolattartást segítő szituációk, amelyek fejlesztik a kommunikációt, s pozitív konfliktuskezelési technikáik elősegítik a kortárs – kapcsolatok erősítését. A kreatív játékok (pasztellezés, agyagozás, gyöngyfűzés, festés) mozgósítják a gyerekek képzeletvilágát, javítják kézügyességüket és sok esetben feszültség – levezetésre is szolgálnak. Kiemelt figyelmet szentelünk arra, hogy a sorozatos csalódásokat, kudarcokat átélt gyermekek mielőtt sikerélményekhez jussanak, ezért programjaink között számos olyan tevékenység is teret kap, amelyeket ők maguk kezdeményeznek.

 

Időszakos programjaink, ünnepi rendezvények

LurkóKülönösen kedvesek az otthon lakói és dolgozói számára a közös ünnepek. A farsangi mulatságon, húsvéti ajándékesőn, anyák napi rendezvényeinken keresztül az egész évet behálózzák ünnepi programjaink. Minden év végén megkoronázza ünnepségsorozatunkat a közös karácsonyest. A szabadidős foglalkozások koncentráltan az iskolai szünetek hasznos időtöltését célozzák meg, pedagógus – teamünk irányításával. Kulturális programjaink szervezésével, múzeumok, kiállítások megtekintésével, állatkerti sétával, lovaglással, a Csodák Palotája, a Bábszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Planetárium és filmszínházak látogatásával nemcsak a gyerekek látóköre, praktikus életismereteik, készségeik szélesednek, de egyéb társas helyzeteket is elsajátíthatnak, megtanulhatnak (pl. utcai közlekedés), s olyan helyekre is eljuthatnak, ahová – halmozottan hátrányos szociális helyzetük miatt – eddig nem volt módjuk. A nyári szünidő keretében rendkívül változatos programokon keresztül csempésszük be a hasznos tudáselemeket, mindvégig szem előtt tartva a játék – központúságot.

 

Ismeretterjesztő előadások, klubszerű foglalkozások

A kéthetente megrendezésre kerülő ismeretterjesztő előadássorozatunk lehetőséget teremt arra, hogy irányadó tanácsokat nyújthassunk – főleg az egészség megőrzését célzó és a háztartás és a szépségápolás praktikáit is magában foglaló – hasznos ismeretek elsajátítására.